Predsjednik Josipović primio rukometnu reprezentaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik RH Ivo Josipović primio je danas u svom uredu na Pantovčaku izaslanstvo Hrvatskog rukometnog saveza u kojem su bili stručno vodstvo i igrači hrvatske reprezentacije, koji će u četvrtak i subotu odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za EP 2014. protiv Mađarske.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo primiti igrače i stručni stožer hrvatske rukometne reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Barceloni osvojila brončanu medalju. To je bio samo nastavak uspješnih rezultata naših rukometaša, koji su brončano odličje osvojili i na Olimpijskim igrama u Londonu, i u zadnjih deset godina čak devet medalja na velikim međunarodnim natjecanjima. Bilo bi lijepo kada bismo tako uspješni bili i u ostalim segmentima našeg društva, posebno u gospodarstvu", rekao je Josipović. 

U ime svih igrača i stručnog stožera zahvalio mu je kapetan reprezentacije Igor Vori, koji je predsjedniku obećao da će se s jednakim žarom nastaviti boriti za boje naše zemlje. Poklonio mu je dres reprezentacije s brojem 1 i pozvao ga da u subotu dođe u zagrebačku Arenu podržati reprezentaciju u susretu s Mađarskom.  

"Nadamo se da ćete u svom budućem radu naći načina da osigurate adekvatan status ne samo za rukomet nego i za ostale sportove koji tako dobro predstavljaju našu zemlju u svijetu", rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola.

Reprezentacije koje sudjeluju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, koje će se od 14. do 26. siječnja 2014. održati u Danskoj, podijeljene su u sedam skupina po četiri momčadi, a dvije najbolje idu na EP.

Hrvatska igra u skupini sa Slovačkom i Latvijom, koje smo već pobijedili, te Mađarskom, a dvije predstojeće utakmice s Mađarima najvjerojatnije će odlučiti o pobjedniku skupine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter