Predsjednik Josipović primio Ivicu Kostelića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik RH Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Hrvatskog skijaškog saveza i čestitao Ivici Kosteliću osvajanje još jedne medalje na Zimskim olimpijskim igrama.

"Ponosni smo i zahvalni za još jednu olimpijsku medalju Ivice Kostelića, koji je u Sočiju osvojio svoju četvrtu srebrnu olimpijsku medalju i ukupno tri uzastopno u superkombinaciji, čime se danas ne može pohvaliti niti jedan skijaš na svijetu", rekao je predsjednik Josipović. Naglasio je da je Kostelić time napravio istinsko sportsko čudo, baš kao i njegova obitelj koja u svojim vitrinama ima deset olimpijskih medalja.

"Olimpijske igre su za mene jedinstvena civilizacijska tekovina i skup na kojemu se svake četiri godine okupljaju najbolji sportaši svijeta. Drago mi je i izuzetno sam ponosan što sam mogao dati svoj doprinos da se Hrvatska upisala među zemlje koje su u Sočiju osvojile olimpijsko odličje", rekao je Ivica i novinarima potvrdio da su mu Igre u Sočiju posljednje u karijeri, koju, kako sada stvari stoje, planira najvjerojatnije završiti sljedeće sezone.

Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić rekao je da je Ivica Kostelić tri puta osvajao srebro u kombinaciji (Torino 2006., Vancouver 2010. i Soči 2014.), a jednom u slalomu (Vancouver 2010.).

"Srebrna medalja iz Sočija bila je ujedno i 11. medalja koju su hrvatski sportaši osvojili na ZOI, a od toga je 10 vlasništvo Janice i Ivice Kostelić. Janica Kostelić je s četiri olimpijska zlata i dva srebra ujedno i najuspješnija alpska skijašica na Olimpijskim igrama, dok je jednu brončanu medalju osvojio biatlonac Jakov Fak", kazao je Glavić.

Trener i tvorac svih odličja Janice i Ivice, njihov otac Ante Kostelić kazao je da su Olimpijske igre za njega posljednja oaza onog pravog sporta, ali i svijeta koji je po olimpijskoj ideji zamišljen bez sukoba i ratova.

"Olimpijske igre su skup najboljih sportaša svijeta i samo mali broj zemalja može sudjelovati u raspodjeli. Zato nam je posebno drago što smo među njih mogli upisati i ime naše države Hrvatske", kazao je Ante Kostelić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter