Predsjednik Ivo Josipović čestitao Božić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Ivo Josipović čestitao je Božić svima koji ga slave po gregorijanskom kalendaru, izrazivši uvjerenje da će im i ove godine duboko ljudska poruka Božića biti poticaj za građenje budućnosti temeljene na miru, pravednosti, odgovornom društvenom ponašanju, solidarnosti i toleranciji.

- Svim građankama i građanima Republike Hrvatske koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru - katolicima, protestantima i ostalim kršćanima, od srca želim sretan Božić. Božić je blagdan koji svojom duhovnom i etičkom porukom podsjeća ljude da dobrota, radost i nada imaju smisla. Svake godine nam pruža novu mogućnost da se potrudimo i postanemo bolji ljudi.

Vjerujem da će i ove godine duboko ljudska poruka Božića biti poticaj svim građankama i građanima da upornošću i predanim radom ustraju na građenju bolje budućnosti temeljene na miru, pravednosti, odgovornom društvenom ponašanju, solidarnosti i toleranciji, piše u čestitki predsjednika Josipovića.

Predsjednik čestitao Božić Puljiću i Bozaniću

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je božićnu čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i nadbiskupu zadarskom msgr. Želimiru Puljiću i kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom.

- Božić je blagdan nade i svake godine obnavlja mogućnost novog početka, mogućnost novog zalaganja za bolju i spokojniju budućnost. Univerzalnost duhovne i etičke poruke Božića čini je prihvatljivom svim ljudima na svijetu, pa tako i svim građankama i građanima Hrvatske, bez obzira na njihovo vjersko i svjetonazorsko opredjeljenje. Želja mi je da i ove godine poruka Božića dodatno potakne nastojanja na izgradnji sigurnijeg, pravednijeg i solidarnijeg društva te kvalitetnijeg života i dobre perspektive za sve građane naše domovine, piše u čestitki predsjednika Josipovića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter