Predsjednik FIA-e Jean Todt posjetio Brijune

Jean Todt u Fažani (D. MEMEDOVIĆ)
Jean Todt u Fažani (D. MEMEDOVIĆ)

Legendarni šef Ferrarijevog tima u Formuli 1 i trenutno glavni menadžer svjetskog automobilističkog sporta Jean Todt stigao je prije podne na Brijune. Budući da je doputovao avionom iz Dubrovnika, gdje je sudjelovao na sastanku čelništva Međunarodne automobilističke federacije (FIA), očekivalo se da će u Istru stići u društvu s Berniejem Ecclestoneom, prvim čovjekom Formule 1.

U Fažani je Todta dočekao direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević. Vodio ga je u Nacionalni park Brijuni, a potom na ručak u porečki restoran Sveti Nikola.

- Htjeli smo mu u pet sati, koliko je boravio u Istri, pokazati što imamo. Pokazali smo mu Brijune, a on se zainteresirao za naše proizvode. Rekli smo mu što sve Istra nudi, od vina, ulja do tartufa. Budući da je Francuz, posebno su ga zainteresirali tartufi tako da smo mu poklonili tri naša tartufa, izjavio je Ivošević.

Nakon Brijuna i ručka u Poreču posjetio je i Croatia Rally, koji se upravo ovih dana održava u Istri.

Jean Todt je od 2009. godine predsjednik Međunarodne automobilističke federacije FIA-e, koja organizira između ostalog i najpoznatija automobilistička natjecanja: Formulu 1, Svjetsko prvenstvo u rallyju (WRC), Svjetsko prvenstvo turističkih automobila (WTCC) i druga.

U Dubrovniku je u petak poslijepodne održana međunarodna manifestacija pod okriljem Ujedinjenih naroda FIA Action for road kojoj su prisustvovali top menadžeri svjetskog automobilističkog sporta. (B. BAN; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter