Predsjednicki povjerenik samo šest sati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Ivo Josipovic vjerojatno ce dugo držati rekord u najbržoj smjeni jednog od svojih suradnika. Predsjednika udruge Nezavisni hrvatski seljaci Matu Mlinarica Josipovic je u podne predstavio kao svog povjerenika za selo i poljoprivredu, okarakteriziravši ga kao covjeka sa zemlje koji ce znati iskomunicirati predsjednikovu politiku «obicnom» seljaku. Medutim, vec u ranim vecernjim satima Ured predsjednika objavio je da Mlinarica ipak nece imenovati svojim povjerenikom jer, kako stoji u obavijesti, «nije dostavio cjelovitu informaciju, odnosno bitne dijelove svoje biografije».

U Uredu nisu željeli jasno reci što je to Mlinaric zatajio, no šuška se da je rijec o sudskoj presudi o kojoj nije obavijestio predsjednika. Kaznena prijava je protiv Mlinarica podignuta neposredno nakon što je proljetos sudjelovao u organizaciji seljackih prosvjeda, a osuden je da je uzimao od države poticaje a nije imao dovoljno referentnih prinosa, odnosno da je lažirao podatke o prinosu.



Neki Mlinaricevi suradnici kažu da on sve do veceri uoci predstavljanja u Uredu predsjednika nije ni znao da ce biti povjerenik jer mu je Josipovic ranije tek spominjao da bi mogao biti jedan od clanova njegovog gospodarskog savjeta. Stoga je poslao tek okvirnu biografiju, a nitko ga za eventualne kaznene prijave nije niti pitao, objašnjavaju. No, na dan inauguracije, tocnije kasno navecer, zvali su ga iz Ureda predsjednika da ga obavijeste da ce biti povjerenik.

Mlinaric ionako nije bio planiran za savjetnika, nekoga tko promišlja politiku i strategiju, nego tek kao povjerenik za komunikaciju prema seljackim udrugama koje su nam ga i predložile, objašnjavali su sinoc na Pantovcaku.


Podijeli: Facebook Twiter