Predsjednicki kandidati pozvani u Pican

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Picanski nacelnik Ivan Frankovic i predsjednik Opcinskog vijeca Silvan Juran poslali su u cetvrtak stožerima svih predsjednickih kandidata pozive za dolazak u Pican i pomoc u rješavanju ekoloških problema s Rockwoolovom tvornicom kamene vune. U dopisu navode da žitelji Picanštine, oni koji si to mogu priuštiti, vec planiraju preseljenje jer "žive u dimu i trpe posljedice koje se izražavaju kroz simptome pecenja ociju i grla te nadraženost dišnih putova".

Podsjecaju da je tvornica vec trecu godinu na probnom radu te da još nema uporabnu dozvolu, isticuci pritom i cinjenicu da je proizvodni pogon izgraden na državnim rezervama pitke vode, kao i na, kako navode, propuste iz studije utjecaja na okoliš, poput pogrešnih meteoroloških podataka.

"Obracali smo se raznim županijskim i državnim institucijama. Svi su se složili da je lokacija tvornice potpuno pogrešna i uputili nas na Ministarstvo zaštite okoliša koje je izdalo gradevinsku dozvolu, no ono odgovara da je odgovornost na nama i Županiji. Prebacivanje loptice samo je dodatni teret mještanima", piše u pozivu.


Podijeli: Facebook Twiter