Predragu Grubicu nagrada za osobu godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki biografski institut (ABI) dodijelio je Predragu Grubicu nagradu za osobu godine u Hrvatskoj. Grubic je voditelj korporativnih komunikacija Adris grupe, lani je dobio priznanje za najboljeg PR-a Hrvatske, a ova mu je nagrada dodijeljena za izniman doprinos narodu. Medu ostalim dosad su nagradu ABI-ja, cije je sjedište u Sjevernoj Karolini, dobili ekonomist Slavko Kulic i slikar Ivan Vecenaj.

Grubic je kao književnik i politolog gotovo tri desetljeca prisutan u hrvatskoj javnosti, a posljednjih 15 godina i kao glasnogovornik Adris grupe. Studirao je ekonomiju i filozofiju te diplomirao na Fakultetu politickih znanosti u Zagrebu. Uz objavljivanje kritika i eseja u hrvatskoj periodici, napisao je dvije zbirke poezije, koje su svojedobno bile uvrštene u popis literature americkog sveucilišta Iowa. Neke je njegove pjesme uglazbio Massimo Brajkovic.

Urednik je TD magazina, TDR revije, mnogobrojnih kataloga i TV reportaža te 20-ak CD-a o najvecim hrvatskim slikarima cija su djela bila izložena u galeriji Adris, koju je osmislio i vodi. Uz 130. obljetnicu TDR-a s profesorima arhitekture Marijanom Hržicem i povijesti umjetnosti Ivom Maroevicem objavio je reprezentativnu monografiju «TDR – arhitektura, povijest i suvremenost». Napisao je predgovor hrvatskom izdanju svjetske uspješnice «Funky Business».

Potaknuo je osnivanje Zaklade Adris, najvece korporativne zaklade u ovom dijelu svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter