Prednost jednosmjerne rive još nije vidljiva

Više od 80 posto ispitanika želi dvosmjernu rivu (M. ANGELINI)
Više od 80 posto ispitanika želi dvosmjernu rivu (M. ANGELINI)

Na aktualnom satu posljednje sjednice pulskog Gradskog vijeća ponovno je aktualizirano pitanje jednosmjernog prometa na rivi i stanje u pulskom prometu općenito. Ponukan prometnim kolapsom u gradu, pulski SDP je 13. i 23. srpnja proveo anketu među Puljanima o prometnoj situaciji. Anketa je provedena na uzorku od 237 ispitanika, a 84 posto ih smatra da je promet na rivi trebao ostati dvosmjeran. Rezultati ankete su potom dostavljeni gradonačelniku Borisu Miletiću. Vijećnicu Elenu Vian je zanimalo hoće li gradska vlast uzeti u obzir mišljenje ispitanika, no pozitivan odgovor nije dobila. 

Iz Grada Pule su nam pojasnili zašto. Grad Pula, navode, ima izuzetno povijesno nasljeđe i dobre komparativne prednosti te zaslužuje da u punom smislu postane pravi mediteranski grad sa životom uz more i rivom za građane. Uređenjem rive grad će se vratiti moru i životu na moru, a s elementima atraktivnosti otvorit će se građanima i gostima tijekom cijele godine.

- Potpuni efekt jednosmjerne ulice, kažu, vidjet će se nakon otvaranja Flacijusove prema Bulevaru.

Slijedom rezultata provedene ankete, pulski SDP stoga predlaže analizu i brojanje vozila na rivi da bi se pronašlo idealno rješenje. Istaknuli su da riva nije dovoljno opterećena, i najveći problem predstavlja za stanovnike s područja mjesnih odbora Stoje, Svetog Polikarpa i Sisplaca, kao i za vozila iz bolnice, koja zaobilaze cijeli grad da bi stigli do Šijane.

- Rješenje za bolju protočnost u gradu je izgradnja rotora kod MUP-a, za što već postoji i dokumentacija, zaključili su iz pulskog SDP-a. (N. SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter