Prednatjecatelji (U-11) Istre 1961 drugi u Makarskoj

Bez poraza - Nogometaši Istre 1961 do 11 godina s trenerima Josipom i Andrejom Mavrićem
Bez poraza - Nogometaši Istre 1961 do 11 godina s trenerima Josipom i Andrejom Mavrićem

Pulski su nogometaši proteklog vikenda "poharali" Dalmaciju. Seniori Istre 1961 slavili su na gostovanju protiv Hajduka, a nešto dalje su u glavnim ulogama bili njihovi mlađi suigrači. Selekcija do 11 godina koju su vodili Andrej i Josip Mavrić igrala je finale prestižnog turnira "Mali zmaj" u Makarskoj vrativši se i s još dvije pojedinačne nagrade, za najboljeg igrača i za najboljeg strijelca.

- Treće izdanje ovog prestižnog turnira okupilo je tisuću igrača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske - rekao je Andrej Mavrić. - Od poznatih klubova nastupili su Dinamo koji je uzeo naslove u tri kategorije, Hajduk, Vojvodina, Željezničar, Sarajevo i Olimpija. Mi smo nastupili samo sa selekcijom do 11 godina i stigli do finala. Prolaz do finala nije bio lako prohodna staza. - Finale nam je bila sedma utakmica, a do njega smo stigli uz pet pobjeda i remi s Dinamom. Odigrali smo nekoliko vrlo jakih susreta, posebno one protiv Dinama, Adriatica iz Vranjica i Hajduka u finalu od kojeg smo poraženi na penale. Zbog toga smo prvenstveno i išli na ovaj, jedan od najjačih domaćih turnira ovog uzrasta. Treba nam što više jakih utakmica kako bi igrači dobili pravu sliku svojih mogućnosti - rekao je jedan od blizanaca Mavrić.

Na turniru su igrali: Josip Dizdar, Luka Šteko, Matko Tepšić, Ivan Stanić, Denis Anđelković, Mihael Žufić, Jan Pecirep, Anton Valić, Alen Adrović, Stefan Stojanović, Raul Poldrugovac, Noel Bilić, Mateo Lisica, Noz Kristaj, Eugen Labinac, Massimo Rojnić, Atilio Rakić, Filip Marković, Patrik Trešnjić, Vincent Marić, Mauro Perković, David Greiml, Lukas Buić i dvojica nagrađenih. Mihael Rovis dobio je nagradu za najboljeg igrača turnira, a Deni Šuran za najboljeg strijelca s 9 golova.

Rezultati Istre 1961, u skupini: Dinamo 1:1, Zmaj 6:1, Tomislavgrad 7:0; osmina finala: Goražde 5:0, četvrtfinale: Adriatic 2:0; polufinale: Split 3:1; finale: Hajduk 0:0 (3:4).


Podijeli: Facebook Twiter