Predlažu vijećnike volontere, proračun ne podržavaju


Općina na čelu s načelnicom uz svesrdnu potporu pojedinih vijećnika, od kojih neki paralelno dobivaju značajna sredstva i do 130 tisuća kuna, preko svojih udruga ili za obnašanje raznih funkcija, tako evidentno Općinu vode u sasvim krivom smjeru, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare vijećnik Laburista Marčelo Miletić.

- Zalažemo se transparentan rad Općinskog vijeća i izmjenu statuta Općine na način da se svim vijećnicima ukinu naknade i da tu funkciju počnu obnašati volonterski. Također, neka funkcija donačelnika bude volonterska. Aktualni donačelnik ima primanja od gotovo 10 tisuća kuna, a nema nikakvih obaveza ni ovlasti, već sve potpisuje i odgovara načelnica, pa smatramo da bi taj novac koji se izdvaja za njegovu plaću trebalo preusmjeriti za zapošljavanje stručne osobe koje bi radila na realizaciji općinskih projekata. Podsjećamo da Općina dandanas nije kandidirala, a kamoli izradila dokumentaciju za niti jedan projekt koji bi se mogao sufinancirati iz europskih i drugih fondova, rekao je Miletić

Vijećnica Nela Pauro je upozorila na mobbing općinskog vodstva prema zaposlenicima, o čemu je upoznat i nadležni Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.

- Osim što vodstvo općine potpuno ignorira i ne komunicira sa svojim djelatnicima, do njih teškom mukom dolaze i sami mještani. Tako načelnica ne odgovara na upućene joj mailove, ne pojavljuje se na dogovorenom sastanku s mještanima koje je prethodno sama zakazala, kaže Pauro.

Mario Radešić pak predlaže da se što prije aktiviraju i stave u funkciju resursi općine, konkretno 'Fabrika' na Punticama, bivši objekti Agroprodukta i mnogi drugi. Renato Kokot se upitao nisu li zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa stali radovi na sabirnici Ližnjan, dok se istovremeno izvode i financiraju radovi na djelu županijske ceste  na ulazu u Ližnjan.

- Općina za to nije zatražila sredstva Županijske uprave za ceste, iako je poznato da je ona već prije najavila da za sada nema u planu financirati tu cestu. Ovakvi nerealni projekti i potezi Općine zadužiti će za 50 posto našeg proračuna i stoga smo mi kao laburisti zauzeli stajalište da ovakav proračun nećemo podržati, rekao je Kokot. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter