Predlaganje programa za Art zonu Kandler


Projekt Art zona Kandler pokrenut je u svrhu profiliranja Kandlerove ulice i uspona uz nju u umjetničku zonu grada Pule. Art zonom Kandler započinje proces dugoročnog planiranja koje ima za cilj revitalizaciju i umrežavanje programa svih galerija i prostora za kulturne namjene u suradnji s komercijalnim prostorima ugostiteljstva, turizma i trgovine. Krajnji je cilj kvalitetnija prezentacija gradske i regionalne kulture i baštine kroz cijelu godinu, s naglaskom na turističku sezonu.

Slijedeći pozitivne primjere ostalih mediteranskih priobalnih gradova, odlučeno je da se prostor Kandlerove ulice organizira kao centar kreativnosti i kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Na tome tragu, Upravni odjel za kulturu Grada Pule poziva ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, samostalne umjetnike, građane i udruge, te pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi da predlože programe za projekt Art zona Kandler za 2014. godinu i to iz područja: likovne i galerijske djelatnosti, ulične umjetnosti, zabave i animacije, glazbene i glazbeno scenske djelatnosti, programi u scenskoj djelatnosti (dramskoj umjetnosti, plesu i pokretu), novih medija, zavičajne kulture, dramske i filmske djelatnosti, ostale programe iz djelatnosti vezanih uz kulturu. Organizatori programa mogu ostvariti pravo na potporu za organizaciju programa sukladno Pravilniku za održavanje programa Art zona Kandler.

Predlagatelji su dužni programe prijaviti na obrascu Prijava za programe projekta Art zona Kandler za 2014. godinu koji se može preuzeti u Upravnom odjelu za kulturu Grada Pule, Sergijevaca 2 ili na mrežnim stranicama Grada Pule www.pula.hr pod kategorijom "Natječaji". Rok prijave programa je 30 dana, a popunjene prijave se dostavljaju na adresu: Grad Pula, Upravni odjel za kulturu, Pula, Sergijevaca 2. i na e- mail adresu: [email protected]. (G. ROJNIĆ).


Podijeli: Facebook Twiter