Predizborna suradnja IDS-a i manjina u Poreču

Hasanagić, Aleksić, Lubessi, Kodan, Štifanić, Sulejmani, Liović i Ritoša (V. HABEREITER)
Hasanagić, Aleksić, Lubessi, Kodan, Štifanić, Sulejmani, Liović i Ritoša (V. HABEREITER)

Manjinske zajednice Albanaca, Bošnjaka, Srba i Talijana u Poreču na predstojećim lokalnim izborima podršku će dati dosadašnjem gradonačelniku Ediju Štifaniću, najavili su njihovi predstavnici na  konferenciji za novinare. Predsjednik porečke podružnice IDS-a Poreč Eđidio Kodan rekao je da su za njih uvijek najbitniji bili ljudi, a ne odakle tko dolazi, te da suživot - convivenza funkcionira. Dodao je da je gradonačelnik Edi Štifanić prvi dan prikupio 793 potpisa potrebna za kandidaturu, što je oko 450 više od potrebnih.

- Ankete koje su do sada provedene daju nam veliku prednost i mi smo optimisti te nemamo bojazni da naš gradonačelnik neće proći u prvom krugu i da ćemo imati većinu u vijeću. Za koji ćemo dan izaći s kandidacijskom listom za vijeće, rekao je Kodan.

Idris Sulejmani u ime Vijeća albanske nacionalne manjine rekao je da smatraju da su najorganiziranija zajednica u Istri, a sa aktualnom vlasti u gradu su dobro surađivali i bili u nekim gradskim odborima, te nema razloga da tako ne bude i dalje. Svoju podršku izrazili su i predstavnici bošnjačke nacionalne manjine Mirzet Hasanagić, Slobodan Aleksić u ime srpske nacionalne manjine, te Ondina Lubessi u ime Talijanske nacionalne manjine.

- Manjine su naše bogatstvo i drago mi je da su tako dobro organizirane. Za mene je Porečan svatko tako je rođen i ima prilike živjeti u ovom gradu, rekao je Štifanić.

Podršku su izrazili i partneri s kojima je porečki IDS potpisao sporazum o predizbornoj suradnji, Zvonko Liović, povjerenik HNS-a u Poreču, te predsjednik podružnice HSU-a Mario Ritoša. (V. HABEREITER)

Labinski Albanci podržavaju IDS

Zajednica Albanaca Labin podržat će na predstojećim lokalnim izborima Tulija Demetliku, kandidata za gradonačelnika koalicije IDS-HNS-HSU, te koalicijsku listu za gradsko vijeće s njim na čelu. Potporu Demetliki i predstavnicima koalicije iskazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Sulejman Idrizi, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine u IŽ, u pratnji Redžepa Trstene i Nuhija Jašarija, predsjednika i člana predsjedništva ZA Labin.

Labinski Albanci će isto tako podržati Valtera Flegu za župana i listu za županijsko vijeće koalicije IDS-Zelena stranka-HNS. Zahvalivši na potpori Demetlika je napomenuo da je inicijativa stigla iz zajednice te da ničim nije bila uvjetovana, ali da će u cilju još boje suradnje i doprinosa razvoju grada nastojati njene predstavnike uključiti u rad gradskih odbora. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter