Predizbori u Ladonji: I Licul za gradonačelnika

Mauricio Licul (Manuel ANGELINI)
Mauricio Licul (Manuel ANGELINI)

Ukoliko pobijedi na predizborima Ladonje, koji traju do 8. veljače, kandidat za pulskog gradonačelnika Ladonje bit će i Mauricio Licul koji je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da svojom energijom, upornošću, socijalnim kapitalom i znanjem može pridonijeti većoj transparentnosti funkcioniranja gradske uprave.

Naglasio je da mu je želja da se građani Pule jače uključe u sustav odlučivanja, da ih se više pita za mišljenja i savjete o gradu u kojem žive. Osvrnuo se na socijalnu neosjetljivost aktualne vlasti.

- Sve je više građana koji preživljavaju na socijalnom minimumu. Nedostatak vizije i razvojne strategije glavni je krivac za duge liste čekanja u domovima za umirovljenike i nezadovoljstvo građana osnovnim socijalnim standardom, koji je nekako uvijek na strani podobnijih, rekao je Licul.

Smatra da je investiranjem privatnog kapitala u kratkom roku moguće realizirati za investitore stabilne, a za građane prijeko potrebne projekte, putem kojih bi se otvorio veliki broj novih radnih mjesta, dok bi se građanima Istre omogućilo ulaganje u djelatnosti koje osiguravaju stabilne i sigurne prinose. Po njegovim riječima, ulaskom Hrvatske u EU, otvorila bi se vrata i vrlo izglednom plasmanu usluga takvih institucija inozemnim korisnicima.

- Sinergijom građana koji su voljni investirati, stabilnijom i transparentnijom javnom upravom, realizacija takvih projekata riješila bi brojne probleme u županiji i Puli i to  na zajedničko zadovoljstvo svih, zaključio je Licul.

Jakovčić kao trgovački putnik lobira za Europarlament

Komentirajući aktualnu političku situaciju u Istri, Licul je rekao da se župan Ivan Jakovčić ovih dana ponaša poput trgovačkog putnika, te da se očito vratio poslu kojim je započeo svoju karijeru u bivšoj Pazinki. Licul tvrdi da Jakovčić obilazi cijelu Hrvatsku u nadi da će ga netko primiti na listu za Europarlament.

- Iako je nakon propale Pazinke pokazao da je vješt komercijalist, na listu za Europarlament ga nitko ne želi, a željet će ga sve manje, premda, kako se može čuti u političkim krugovima, postoji naznaka da bi se mogao naći na listi HNS-a. Jakovčiću bi bilo dobro da počne pripremati nacrt Zakona o legalizaciji bespravno stečene imovine političara te da ga putem svojih IDS-ovih saborskih zastupnika, po hitnom postupku, predloži u Sabor, rekao je Licul.  (D.  B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter