Predizbori Ladonje: Nefat jedini kandidat za župana


Bruno Nefat jedini je predao svoju kandidaturu na Ladonjinim predizborima za istarskog župana, dok će u utrku za kandidata za pulskog gradonačelnika ući Mauricio Licul i Irenko Srdoč, obznanili su na konferenciji za novinare Raoul Privileggio i Vlado Ivetić. Nefat je na prošlim lokalnim izborima bio kandidat za pulskog gradonačelnika na Nezavisnoj listi Plinija Cuccurina, dok su Licul i Srdoč izabrani za gradske vijećnike s iste liste.

Ladonjini kandidati na predizborima bit će predstavljeni sutra na godišnjoj konvenciji te stranke u Puli, gdje će, prema riječima Privileggia, biti predloženo da Nefat, kao jedini kandidat za župana, do konca veljače sastavi program "koji će se temeljiti na razgovorima i konzultaciji s građanima, a u skladu s načelnima Ladonje".

Nefat je, inače, za svoju kandidaturu prikupio 2.022 potpisa. Oko petsto potpisa manje prikupili su Licul i Srdoč, čija će kampanja trajati do 11. ožujka, nakon čega slijedi glasanje. Privileggio je istaknuo da je u postupku kandidature na Ladonjinim predizborima sudjelovalo 2.755 građana Istre.

Na naše pitanje kako tumače činjenicu da se na prošlim predizborima za župana javilo četiri kandidata Ladonje dok sada imaju svega jednog, Privileggio je rekao da su se tada kandidirali i ljudi koji nisu bili članovi Ladonje. Pretpostavlja da je razlog nezainteresiranosti razočaranost sadašnjom situacijom i moguća zasićenost politikom.

Ivetić je kazao da su neke stranke prvo ismijavale njihove predizbore, da bi ih zatim i same pokušale kopirati, aludirajući pritom na IDS. Smatra da su građani zainteresirani za odlučivanje o kandidatima za izbore.

Kao potpredsjednik Županijske skupštine osvrnuo se na njen rad, kazavši da nije zadovoljan onime što je napravljeno u ovom mandatu.

"Pravo je vrijeme da se prekine IDS-ova vladavina. Ladonja je novo rješenje", rekao je Ivetić. No, ubrzo je kazao da se vladavina IDS-a vjerojatno neće prekinuti, ali da je ipak potrebna demokratizacija. Za Ladonju smatra da će postići isti ili nešto bolji rezultat nego na prošlim lokalnim izborima. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter