Predin i Dedic vracaju sjecanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U izdanju Aquarius Recordsa u ponedjeljak 3. listopada svjetlost dana ugledat ce album "Tragovi u sjeti". Zajednicki je to projekt Zorana Predina i Matije Dedica.

I eto, na radost mnogih Predin je nekadašnju odlicnu suradnju s Arsenom Dedicem, iza koje je ostala kultna ploca "Svjedoci price" snimljena krajem 80-ih godina prošlog stoljeca, nastavio radeci s njegovim sinom. A što su to snimili priznati i mnogima omiljeni slovenski kantautor Predin i hrvatski vrsni pijanist Matija Dedic?

Poslasticu s dvanaest kompozicija što su ostavile traga ne samo u vremenu, vec i u sjecanjima mnogih. Rijec je o skladbama koje u originalu izvode  Parni valjak, Bijelo dugme, Arsen Dedic, Josipa Lisac, Zdravko Colic, ?orde Balaševic i mnoga druga poznata pjevacka imena s podrucja bivše države.

Album je najavljen singlom "Te noci kad umrem" za koji su dvojica glazbenika ovih dana u Zagrebu snimili i videospot, a "tragove u sjeti", ne samo Zorana Predina, vec i mnogih drugih koji su na posljednjih cetrdesetak godina odrastali na ovim prostorima ostavile su i skladbe "Još jedan prode dan", "Jesen u meni", "Magla", "Ti si mi u krvi", "Azra", "Što te nema", "Galeb i ja", "Prica o Vasi Ladackom" i "A sad adio".

Koliko su navedene kompozicije ostavile uistinu traga u Predinovom životu najbolje je ilustrirao kazavši -  za svaku od pjesama s albuma "Tragovi u sjeti" dao bi pola svog opusa.


Podijeli: Facebook Twiter