Predia d.o.o. i dalje vara honorarce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošli mjesec smo pisali o Puljanima koji su preko oglasnika našli honorarni, nekima i jedini, izvor zarade u vidu dijeljenja letaka za kompjutorski pregled stanja organizma. Obratile su nam se osobe koje su taj posao odradile, no za njega nisu do danas dobile niti kune. Posao su dobili preko Ivice Tolica, direktora tvrtke Predia d.o.o. iz Zagreba, koji im je ostao dužan ukupno oko pet tisuca kuna za tjedan dana rada.

Medutim, oglasi za taj posao i dalje se nalaze u oglasniku, a nakon ove grupe ljudi, još su najmanje dvije na isti nacin nasanjkane. Ovakav sistem rada, cini se, Tolic prakticira vec godinama iako se povremeno medu njih 20 nade pokoja osoba koja je ipak placena. Po kojem principu, to samo Tolic zna, a on nije raspoložen za odgovaranje na pitanja novinara.

Nekolicina naših sugovornika koji još uvijek nisu isplaceni za podijeljene letke pokušala je razgovarati s Tolicem prilikom njegovog nedavnog boravka u Puli. Prije 15-ak dana, naime, Tolic je doveo lijecnika i donio aparat koji se reklamira na lecima u hotel Histria, gdje ih je nekoliko žena cekalo za dogovoreni pregled. Tolic je osobe koje su za njega dijelile letke zamolio da dodu poslijepodne oko 18 sati kada lijecnik završi tretmane. Kada su se vratili u nadi da ce se možda dogovoriti oko isplate novca, ni Tolica ni doticnog lijecnika više nije bilo, a na recepciji hotela saznali su da je otišao vec u 14 sati. Kao i ranije, nije im se želio javiti niti na mobitel.

Još jedna ogorcena citateljica takoder nam se javila s pricom kako je nasjela na isti oglas, odradila svoj posao dijeljenja letaka u pet dana, zatim je obaviještena da se za dva dana javi odredenom lijecniku za isplatu naknade, no nije imala srece.

Svi naši sugovornici nadaju se da ce policija ipak poduzeti nešto po pitanju ove prijevare buduci da su još u srpnju podnijeli prijavu protiv Tolica. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter