Predbožicni rock s južinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predbožicni rock koncert koji je u subotu uvecer održan u bivšoj pazinskoj vojarni "Veli Jože" nije razocarao, ali niti ispunio optimisticna ocekivanja organizatora.

Plakati, najave u medijima i kvalitetna organizacija bili su dovoljni da u veliki šator na platou vojarne u noci punog mjeseca s izraženom južinom privuku tek oko 250 posjetitelja. Nije bila neka vecer za pamcenje. Slogan "Pazin se budi" pod kojim je održan koncert ispunjen je tek polovicno, moglo bi se metaforicki reci da je san postao drijemež.

No, prema poznatoj poslovici da se prvi macici u vodu bacaju, može se pretpostaviti da ce koncert u organizaciji Kluba mladih Pazin, koji bi trebao postati tradicionalan, buducih godina pohoditi veci broj poklonika rock glazbe. Oni koji su stigli na dogadaj mogli su uživati u zvucima taktova jednog od najpopularnijih jugoslavenskih bendova Azra. Tocnije bendu nasljedniku pod nazivom Pozdrav Azri, koji, kako je poznato, nastupa bez svoga osnivaca Branimira Johnnyja Štulica. Rijec je o sastavu koji cine dva originalna clana, bubnjar Boris Leiner i basist Mišo Hrnjak s pridruženim clanovima gitaristom Miljanom Bakicem i pjevacem Domagojem Vorbergerom, koji su u dvosatnom nastupu uspjeli publiku vratiti u novovalske osamdesete.

Osim udarnog benda koncerta, najupecatljiviji nastup ostvarili su gosti iz Osijeka, diskopunk grupa Pullover, koja na žestoki nacin obraduje dance poskocice devedesetih. Peteroclani bend koji je nastao prije tri godine odabirom glazbe i nastupom na pozornici uspijeva animirati cak i anemicnu publiku, tako da ce se o njemu još cuti. Novoutemeljeni rijecki bend koji je za naziv uzeo ime glavnog grada Rusije (Moskva) s nešto lakšim notama takoder je uspio izazvati pozornost publike, a priliku za nastup iskoristili su takoder labinski Noga Uganda te pazinski Midnight Rain. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter