Predbožicni rock pod šatorom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki predbožicni rock koncert pod sloganom "Pazin se budi" održat ce se u bivšoj pazinskoj vojarni "Veli Jože" ove subote s pocetkom u 21 sat.

Grijani šator površine 300 cetvornih metara trebao bi biti dovoljan da primi sve ljubitelje glazbe jednog od najpopularnijih jugoslavenskih bendova, Azre, koju ce ove subote reprezentirati bend Pozdrav Azri, predvoden clanovima prvotne Azre, bubnjarom Borisom Leinerom i basistom Mišom Hrnjakom.

Uz ovaj nostalgicni vremeplov, na koncertu nastupa mlada osjecka disco/punk grupa Pullover koja svoju žestoku glazbu vezuje uz ironiziranje hrvatske dance glazbe devedesetih. Peteroclani bend nastao je prije tri godine, svira u sastavu Andrej Paulus, Ivan Selci, Boris Šalov i Boban Burger, uz neizostavni glazbeni doprinos upecatljive mlade pjevacice Ive Tokic. Moskva, novoutemeljeni rijecki bend koji svira kombinaciju glazbenih žanrova koja se u najkracim crtama može okarakterizirati kao psihodelicni pop, bit ce takoder osvježenje na pozornici vojarne, a nastupit ce još mlada Noga Uganda iz Labina te pazinski blueseri Midnight Rain predvodeni frontmenicom Ivankom Antolovic.

- Projekt "Pazin se budi" osmislili smo radi promicanja i razvoja kulture mladih grada Pazina, a stavili smo akcent na glazbu kao jednu od najvecih kulturnih i subkulturnih poveznica medu mladima, kaže Dino Miletic koji vodi udrugu Klub mladih Pazin (KMP) u kojoj su ove godine odlucili organizirati predbožicni koncert uz pokroviteljstvo Grada Pazina. "Osim domacih, ocekujemo posjetitelje iz Labina, Poreca, Buzeta, Umaga, Pule, Rijeke i ostalih istarskih mjesta, a želimo da susret 'Pazin se budi' postane tradicionalan".

No, nije samo koncert novost koja je vezana uz rad udruge KMP, vec i nedavno ponovno otvorenje prostorija u bivšoj vojarni "Veli Jože" nakon gotovo jednogodišnje stanke uslijed preuredenja. U Klubu trenutno prikupljaju godišnje clanarine koje ce se utrošiti za redovne aktivnosti. Pozivaju sve zainteresirane mlade da im se pridruže te aktivno sudjeluju u radu kluba u kojem se trenutno nedjeljom odigravaju stolnoteniski susreti, tijekom tjedna održavaju filmske projekcije, a clanovi mogu koristiti internet-caffe prostoriju.

Najavljuju da ce se i ove godine održati tradicionalne, a popularne manifestacije udruge kao što su Eko-pohod (poznatiji pod imenom Marš na Ucku) i vaterpolo turnir na Zareckom Krovu, a namjeravaju nastaviti s dugogodišnjom praksom cišcenja okoliša (višekratna radna akcija u Bacanovoj jami, uredenje starinske šterne na Buraju, uredenje okoliša vojarne?).

Nastavljaju takoder dugogodišnju suradnju na pojedinim projektima s Društvom tjelesnih invalida, Društvom Našadjeca, Speleološkim društvom Gracišce, Turistickom zajednicom središnje Istre i drugima. (Andelo DAGOSTIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter