Predblagdanski susret u Biskupiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predbožicno druženje biskupa porecko-pulskog mons. Ivana Milovana, predstavnika Istarske županije, istarskih gradonacelnika i nacelnika te predstavnika Ureda državne uprave održano je u petak u sjedištu biskupije u Porecu. Veliki predblagdanski susret svjetovnih i crkvenih celnika održan je prvi put.

- Svi smo uvijek puni dobrih želja kada se stvaraju planovi za novu godinu. Iskreno vam hvala na svemu onom što mi kao crkva dobivamo od vas kroz pomoc pri cuvanju naše baštine. Nadam se da ce se naša suradnja nastaviti i slijedecoj godini i da ce biti uspješna kao do sada, rekao je biskup Milovan.

Župan Ivan Jakovcic najavio je zajednicke projekte Županije i Biskupije te zamolio za pomoc gradonacelnike i nacelnike.

- Radi se o tri projekta za koje cemo pokušati dobiti sredstva iz EU fondova, a rijec je o muzeju sakralne umjetnosti u palaci Vergotini u Porecu kojim cemo dati još jednu dodatnu vrijednost kompleksu Eufrazijane, zatim o zaštiti tijela i relikvija u crkvi u Vodnjanu, te o projektu zaštite i ocuvanja svih crkvica u Istri koje imaju freske, istaknuo je.

Predblagdansko druženje ujedno je bilo i prilika za prvo predstavljanje nove knjige mr. sc. Ivana Milotica pod nazivom "Crkva u Istri - povijesna i kulturna baština", izašle u nakladi Biskupije porecke i pulske i pazinskog Josipa Turcinovica.


Podijeli: Facebook Twiter