Predbilježbe za udžbenike do 8. kolovoza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarske knjižare do 8. kolovoza primaju predbilježbe za udžbenike ucenika osnovnih škola. Predbilježbe se primaju putem internetske stranice www.istarske-knjizare.hr te u poslovnici Istarskih knjižara iznad Istarskog narodnog kazališta, u Laginjinoj 7 u Puli, kao i u Rovinju, Porecu, Bujama i Labinu. Ovaj ce distributer udžbenika za Istarsku županiju isporuku kompleta knjiga organizirati po školama, vjerojatno tjedan dana prije pocetka školske godine koja pocinje 7. rujna, kako doznajemo od direktorice Istarskih knjižara Mirjane Cehic.

Nakon predbilježbe i uplacene akontacije u iznosu od 200 kuna, roditelji ce dobiti uplatnicu s razlikom koju treba nadoplatiti. Cehic kaže da se cijene kompleta za osnovnu školu krecu u prosjeku od 700 do 1.500 kuna te da su ostale na razini cijena u katalogu odobrenih udžbenika resornog ministarstva. Predbilježbe se odnose na komplete udžbenika, dok ce kasnije biti moguce i naruciti, odnosno kupiti pojedinacne udžbenike. Za udžbenike srednjoškolaca zasad nece biti predbilježbi jer, veli Cehic, moraju stupiti u kontakt s ravnateljima i pitanje je uopce koliko ce srednjoškolaca narucivati komplete.

- Isporukom po školama, od kojih imamo popise udžbenika, želimo maksimalno izaci u susret roditeljima da se ne bi stvarale nepotrebne gužve u knjižarama, istice Cehic.


Podijeli: Facebook Twiter