Predavanje o vizualnoj kulturi i kazališnoj kritici

Iva Korbler
Iva Korbler

Posljednji ciklus predavanja novinarske radionice "Medijski kultivator" udruge Metamedij koji će biti održan sutra od 17 do 20.30 sati u MMC-u Luka u Puli posvećen je vizualnoj kulturi i kazališnoj kritici.

Prvo predavanje "Vizualna umjetnost i kulturna kritika u medijima" vodit će kustosica, likovna kritičarka i umjetnica Iva Korbler, a nakon nje će kazališni kritičar, urednik i novinar Igor Ružić govoriti o kazališnoj kritici.

Predavanje o vizualnoj kulturi i kulturnoj kritici bavit će se modelima i kriterijima recentne prezentacije vizualnih umjetnosti u medijima. Naglasak će biti na djelima likovne umjetnosti, dizajna i arhitekture, od teorijsko-stilsko-trendovskih tendencija u užem stručnom smislu do fenomenoloških i socioloških razina interpretacije tekstova, izvješća i recenzija. Igor Ružić će održati predavanje o kazališnoj kritici u medijima koja se, kao i gotovo svaki drugi pokušaj ozbiljnog tematiziranja takozvane kulture i umjetnosti u medijima, nalazi u poziciji da pregovara o svome kraju. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter