Predavala matematiku s lažnom diplomom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv bivše studentice Filozofskog fakulteta Sveucilišta u Rijeci, 28-godišnjakinje s Paga, policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta PU zadarske podnijeli su kaznenu prijavu zbog sumnje da je na svom osobnom racunalu izradila krivotvorenu diplomu Filozofskog fakulteta Sveucilišta u Rijeci za zvanje profesora matematike te se predocenjem krivotvorine, u rujnu prošle godine, zaposlila kao nastavnica matematike u osnovnoj školi u Pagu.

Diploma joj je oduzeta zbog osnovane sumnje da je pocinila kaznena djela krivotvorenje isprava i ovjerovljavanja neistinitog sadržaja.

- Zaposlila sam se lani na pocetku školske godine. Svaki dan sam na posao dolazila u strahu da ce me razotkriti, ali ne toliko zbog kaznene odgovornosti, vec zbog toga što cu ostati bez prihoda. Sve to sam ucinila iz ocaja i bezizlazne situacije u kojoj sam se našla, rekla je.

Nastavnica s Paga ima dvogodišnje dijete, navodi da njen suprug radi za placu od samo tri tisuce kuna i da jednostavno nisu imali dovoljno novca za osnovne životne potrebe.

Iako joj je do diplome na fakultetu u Rijeci preostalo dvadesetak ispita, njeni kolege u paškoj osnovnoj školi posvjedocili su da je bila radišna i da nije imala nikakvih poteškoca u radu s ucenicima.


Podijeli: Facebook Twiter