Predano razno streljivo i zolja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anonimni građanin u utorak je pazinskoj policiji predao 37 komada lovačkih patrona, 15 komada puščanog streljiva te trodijelnu šipku za čišćenje oružja, dok je drugi građanin 4. prosinca porečkoj policiji predao bojevnu raketu M-80 poznatiju kao zolju.

Policija podsjeća građane da akcija "Manje oružja – manje tragedija", koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.

Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno, kao automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Protiv građana koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće se pokretati prekršajni i kazneni postupak.

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter