Pred Zagrebom 20-kilometarska kolona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrlo je gust promet na vecini cesta u smjeru unutrašnjosti, a na autocesti A1 pred naplatom Lucko u smjeru Zagreba kolona je oko 20 kilometara, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 17 sati.

Oko tri kilometra duga je kolona na autocesti A2 pred naplatom Trakošcan prema granicnom prijelazu Macelj. Kolone su i zastoji povremeno na Krckom mostu i duž Jadranske magistrale (D8). Pojacan je promet osobnih vozila na granicnim prijelazima. Oko sat vremena ceka se na ulazak u zemlju na prijelazima Rupa, Kaštel i Pasjak. Toliko se ceka na izlasku na Bajakovu i Staroj Gradiški, dok se oko 20 minuta ceka na prijelazima Maljevac, Metkovic, Županja i Kamensko, a cekanja su u oba smjera na Macelju i Plovaniji.

Na dionici državne ceste D1 Grabovac- Drežnik Grad zbog radova se vozi jednim trakom naizmjence. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najvece dopuštene mase iznad 7,5 tona bit ce u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1. Trajekti plove prema redu plovidbe. (Hina, foto I. SOBAN/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter