Pred reformskom Vladom težak i odgovoran posao

Milijan Brkić (M. MIJOŠEK)
Milijan Brkić (M. MIJOŠEK)

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić poručio je u srijedu da će HDZ i Domoljubna koalicija zajedno s Mostom sastaviti reformsku Vladu pred kojom je težak i odgovoran posao, u koju će odabrati najsposobnije, najodgovornije i najmoralnije ljude.

- Nakon teških i višetjednih pregovora, HDZ i Domoljubna koalicija će zajedno s Mostom sastaviti reformsku hrvatsku Vladu pred kojom je težak i odgovoran posao. Želimo vratiti povjerenje našega naroda, svih naših građana u državne institucije i politiku, naveo je Brkić na svom facebook profilu. 

Naglasio je kako će inzistirati da se na odgovorna mjesta imenuju oni koji će na najbolji način služiti hrvatskim građanima i državi.

- Birat ćemo najsposobnije, najodgovornije i najmoralnije, istaknuo je i dodao da će zajedno s građanima pratiti njihov rad i ponašanje.

Naglasio je kako nova vlast mora zaštititi "našu i jedinu državu Hrvatsku te je sačuvati za našu djecu i buduće generacije".

- Vratit ćemo dostojanstvo i poštovanje hrvatskim braniteljima, hrvatskim obiteljima, našoj Crkvi i našim tradicionalnim vrijednostima, koji su u proteklom periodu bili nemilosrdno napadani i ranjavani. Nismo sveti ni bezgriješni, ali smo u najtežim vremenima pokazali spremnost za žrtvu, čak i vlastitih života., rekao je Brkić. 

Poručio je da su HDZ i Domoljubna koalicija tijekom pregovora s Mostom pokazali korektnost, principijelnost i dosljednost te da se nisu borili za vlast, već za Hrvatsku. Istaknuo je kako je prošlo vrijeme bahatosti, neodgovornosti i bezobzirnosti, jer se Hrvatsku mora spasiti od gospodarske propasti te zaustaviti iseljavanje mladih.

- Moramo ukloniti bodljikavu žicu s naših zapadnih granica, a kojom nas je prethodna vlast svojom politikom ogradila. Moramo uspostaviti suradnju i obnoviti dobrosusjedske odnose s našim sunarodnjacima u BiH, susjednim zemljama i s našim iseljeništvom. Oni su naša dragocjenost i naš oslonac, kojeg su se neki iz sebičnih ideoloških razloga odrekli. Moramo provesti reforme koje će osigurati stabilnost našoj Domovini i blagostanje našem narodu. Molimo za to Božju pomoć, za mudrost, skromnost i poniznost u služenju te podršku čitavog našeg naroda, naveo je Brkić na svom facebook profilu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter