Pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona od 2 km

(SERGEJ DRECHSLER / Novi list)
(SERGEJ DRECHSLER / Novi list)

Zbog gustog prometa kolone su na:

ISTARSKI IPSILON

   pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 2 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

Promet je pojačan na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, u priobalju te na prilazima marijanskim svetištima. Na naplatnim postajama Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.

Na prilaznim cestama marijanskih svetišta posebice u Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu i Mariji Bistrici očekuje se veći broj hodočasnika, posebice pješaka i biciklista pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez.

U povodu blagdana Velike Gospe, zabrane prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u utorak, 15. kolovoza, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (dijelom Lička magistrala).

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (DC8), na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima posebice sa Slovenijom i BiH. U vremenu povećane gustoće prometa mogući su povremeni zastoji i vožnje u kolonama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu, način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

15. kolovoza povodom blagdana Velike Gospe u Vukovini će biti zatvorena državna cesta DC30 od 10:00 do 14:00, te Školska ulica (ŽC3279) od 07:00 do 19:00.

15. kolovoza od 05:00 do 16.kolovoza u 05:00, povodom blagdana Velike Gospe u naselju Kloštar Ivanić bit će zatvoren Trg Svetog Ivana, dio Zagrebačke ulice, Ulica Kralja Tomislava, Ulica Svete Marije i Školska ulica.

Za sav promet zatvorene su ceste:

    DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;

    DC502 Smilčić-Pridraga;

    ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

    DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

    DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;

    DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17. kolovoza);

    DC206 Valentinovo-Petrovsko.

IZVANREDNI PRIJEVOZ:

    dana 15. kolovoza 2017.god. u 23,30 sati kreće izvanredni prijevoz tereta velikih dimenzija na relaciji: Slavonski Brod-Mile Budaka 1-A3-čvor Sredanci-čvor Osijek-Južna obilaznica-Klisa-Trpinja-Vukovar-luka Vukovar. Dolazak se očekuje u srijedu 15. kolovoza do 05,00 sati.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila iz HAK-a upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter