Precica na vlastitu odgovornost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na put koji povezuje placu i dio ceste prema podrucju Kalic u Marcani prije nekoliko se dana srušio zid napuštene ruševne kuce, zaprijecivši tako prolaz okolnim stanarima koji se njime svakodnevno služe. Srecom, to se dogodilo u ranojutarnjim satima, kada nije bilo prolaznika pa nitko nije ozlijeden.

- Moja mama svakodnevno prolazi tuda do ducana na placi i nazad. Vec dugo upozoravamo Opcinu na opasnost koju predstavlja ova napuštena kuca, sigurno godinu dana, ali nitko ništa nije poduzeo. Pocela se urušavati pred nekih mjesec dana i tada su oko kuce postavljene trake koje upozoravaju na opasnost, ali sada se kameni zid survao na put, kaže nam jedan mještanin.

O ovom se dogadaju razgovaralo i na nedavnoj sjednici vijeca u Marcani, kada je nezavisni vijecnik Leo Buic pitao nacelnika Marijana Kostešica hoce li Opcina nešto konkretno poduzeti u vezi s opasnom ruševinom.

- Nažalost, ne znam što mi možemo poduzeti jer je kuca u privatnom vlasništvu. Vlasnika smo nekoliko puta pismeno upozoravali na njeno loše stanje, ali on kao da nije zainteresiran za tu kucu. Problem je i što tim putem ne može proci ni najmanji bager pa se rucno mora cistiti to što se sruši, što smo vec jednom i napravili, odgovorio je Kostešic.

Na primjedbu da se tim putem mještani svakodnevno koriste kao precicom od svojih kuca do place, nacelnik je odgovorio da to nije javni put. Ipak, shvacajuci da je mnogim starijim osobama takva precica potrebna, najavio je da se ceka lokacijska dozvola za pravi put koji bi bio napravljen u blizini ovog nakon cega ce Opcina otkupiti u tu svrhu stotinjak cetvornih metara zemljišta. Do tada, ovim ce se putem Marcanci koristiti na vlastitu odgovornost.


Podijeli: Facebook Twiter