Prebrzo na neregistrirani traktor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci koja se u cetvrtak oko 18.20 sati dogodila na cesti Kanfanar - Žminj nedaleko od skretanja za mjesto Debeljuhi, smrtno je stradao Marino Maružin iz mjesta Maružini.

Prema podacima iz policije, nesreca se dogodila kada je 20-godišnji vozac iz mjesta Krnicari kod Žminja za upravljacem automobila audi A3 zbog neprilagodene brzine udario u stražnji neosvijetljeni dio neregistriranog traktora kojim je upravljao 52-godišnji Maružin. Od siline udara traktor se prevrnuo, a nesretni traktorist je pa na kolnik i na mjestu preminuo. Ocevid su, uz porecku policiju obavili dežurni istražni sudac Ivica Stanic te županijska državna odvjetnica.

U prometnoj nesreci lakše je ozlijeden i 20-godišnji vozac audija, protiv kojeg slijedi kaznena prijava za kazneno djelo izazivanja prometne nesrece.

Traktorist iz Maružini šesta je ovogodišnja žrtva na istarskim cestama. Iz PU istarske upozoravaju vozace da dolaskom toplijih dana na podrucju Istre zapocinju poljodjelski radovi tijekom kojih se na cestama ocekuje pojacan promet traktora. Prošle se godine dogodilo devet prometnih nesreca u kojima su sudjelovali vozaci traktora, u kojima su lakše ozlijedene dvije osobe. Policija stoga upozorava vozace da prije upotrebe provjere tehnicku ispravnost traktora i njihovih prikljucnih vozila te da ih registriraju.

"Da bi upravljao traktorom vozac mora imati položen vozacki ispit F kategorije. Prije ukljucivanja vozila u promet, traktoristi su dužni ocistiti blato s kotaca kako ga ne bi nanijeli na asfalt. Takoder, upozoravamo i ostale vozace da zbog povecanog broja traktora na cesti prilagode brzinu kretanja, buduci da se takva vozila u odnosu na ostala znatno sporije krecu. PU istarska ce u suradnji s lokalnom samoupravom i stanicama za tehnicki pregled organizirati i tehnicke preglede traktora na terenu", priopcili su iz policije.


Podijeli: Facebook Twiter