Preblizu obale glisiralo deset plovila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 14 prekršaja na moru utvrdila je pomorska policija koja je u nedjelju od 10 do 18 sati u istarskom akvatoriju kontrolirala 22 plovila, od kojih 21 strano i jedno s domacom zastavom.

Prekršaje pocinili su strani državljani - Talijani (3), Nizozemci (2), Nijemci (2), Austrijanci (2), Slovenci (2), te slovacki i danski državljanin po jedan. Deset prekršaja odnosi se na glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, u dva slucaja radilo se o glisiranju u luci, a po jedan prekršaj odnosi se na neposjedovanje vinjete za plovilo i neposjedovanje isprave plovila kod sebe tj. na plovilu.

Oni su koji su glisirali preblizu obale kažnjeni su novcanom kaznom u iznosu od 1.000 kuna, a dva prekršaja glisiranja u luci sankcionirana su sa po 500 kuna. Za prekršaj neishodovanja vinjete izrecena novcana kazna u iznosu od 800 kuna, a za neposjedovanje isprave plovila novcana kazna od 300 kuna.

Cilj akcije je bila zaštita kupaca od nesavjesnih voditelja brodica, glisera i vodenih skutera koji glisiraju na udaljenosti manjoj od dozvoljene i time ugrožavaju kupace. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter