Praznik za oci i uši

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Voljen Grbac, rijecki bariton i solist opere HNK-a "Ivan pl. Zajec", rovinjskoj se publici predstavio u dosad nepoznatom izdanju, kao autor umjetnicke fotografije. U kavani Viecia batana uprilicena je njegova izložba fotografija s motivima pitoresknog grada svete Eufemije, nastalih posljednjih godina i tijekom njegovog rada s mladim solo pjevacima radionice Puckog otvorenog ucilišta.

Na desetak kolor fotografija prikazani su prizori usnulog i osuncanog grada, riva i brodice u luci, rublje koje se suši u uskim gradskim ulicama - prisni motivi videni ocima fotografa iz strasti.



No, izložba Voljena Grbca bila je samo "tocka na i" još jednom dogadaju. U pocetku se cinilo da ce fotografska izložba biti popracena tek kracim glazbenim nastupom autora i njegovih gostiju, Vivien Galletta i njegovim ucenicima, mahom mladima s podrucja Kvarnera i Istre. Medutim, nastup se pretvorio u koncert a koncert u hepening nalik onom "Rovinj traži zvijezdu".

Redali su se evergreeni na talijanskom i engleskom, domaci hitovi te napose oni s MIK-ovskim predznakom i voljenim "ca". Medu pjevacima Ivom Markovic, Mateom Matic, Valentinom Briški, Antoniom Krištoficem, Ivanom Botezzom, Anom Horvat, Eleonorom Dobrovic, Majom Tadic i Anom Loreznom Puhar teško je bilo koga posebno izdvojiti, jer svi oni za svojih su nastupa bili prekidani spontanim aplauzima publike.

Stoga i primjedba njihovog glazbenog ucitelja i pedagoga da je "Rovinj jedan od najmuzikalnijih gradova na Jadranu" nije izrecena kurtoazije radi, vec istine te na temelju videnog i odslušanog.


Podijeli: Facebook Twiter