Praznik rada pun dobre energije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tko na Praznik rada nije na gradskom kupalištu, ne može cijeniti okus cevapa i lignji pecenih na istoj ploci, a niti prve opekotine od sunca nakon sjedenja, igranja odbojke na pijesku, bicikliranja, sviranja, plesanja, kartanja…

U gradu je, procjenjuje se, za praznik rada bilo 50-ak tisuca turista, tradicionalno najviše Slovenaca, koje je s pozornice posebno pozdravio prvi Baredinesaurus Ratko Babic.

Na biciklijadi u organizaciji lokalnog Biciklistickog kluba sudjelovalo je 60-ak gradana, a medu njima i zamjenica gradonacelnika Nataša Basanic Cuš. Nije bilo važno biti najbrži, ali brojali su jedni drugima pojedene fritule nakon utrke.

Za kartaškim stolovima za naslov najboljih okupilo se 14 parova. "Svake godine manje", komentira Josip Pino Barolin i veselo pozira uz jedinu kartašicu turnira, Marlies Brajkovic.

"Svake godine kartam i znamo stici do polufinala ili finala, ali nikad nisam bila u pobjednickom paru. Ako se dobro plasiram, kažu da sam imala puno srece, a ako brzo ispadnem, onda je komentar da nemam pojma. Tako je kad si jedina žena medu kartašima", kaže Marlies, a ostali su ljubomorni, jer i ako pobijede, ovoga puta nece oni, nego Marlies biti u Glasu Istre.

Proslave Prvog maja nema bez besplatnog fažola ni na kupalištu. A nakon pjata fažola i malo plesa, glad na svježem zraku može se utažiti roštiljem, ali i pršutom uz šparuge na salatu. I sve to uz Baredinesauruse, Porecke delfine i mažoretkinje, pa Bana band – do vecernjih sati.


Podijeli: Facebook Twiter