Praznici u Bavarskoj najavljuju turistički pohod

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Dolaskom kolovoza, a time i praznika u najjužnijoj njemačkoj pokrajini Bavarskoj te obližnjem Baden- Wuerttembergu, od kuda u Istru dolazi najviše njemačkih gostiju, na graničnim se prijelazima
i cestama očekuje velika gužva te kilometarske kolone. Pred nama je jedan od glavnih turističkih udarnih vikenda kada se najveća navala gostiju očekuje iz Njemačke koja je u dosadašnjem dijelu sezone u Istri pokazala izvrstan rezultat.

Do 27. srpnja u Istri je ostvareno 2,7 milijuna noćenja što je porast od čak osam
posto te 356 tisuća dolazaka što predstavlja rast od devet posto. I nastavak sezone s tog će tržišta, kako najavljuju iz predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu, biti odličan.

- Situacija na njemačkom tržištu je trenutno za Hrvatsku vrlo povoljna. To se očitava, ne samo u prodaji putem mreže turističkih agencija, već i prema ostvarenim rezultatima u proteklom razdoblju. Također, i uredi predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu i Munchenu bilježe rast interesa njemačkih gostiju.

Istra je i dalje u centru pažnje na tržištu pa se može očekivati nastavak većeg broja dolazaka njemačkih turista. S današnjim danom sve savezne pokrajine biti će na školskim praznicima, što će veliki dio obitelji iskoristiti za odlazak na putovanje, posebice prema mediteranskim destinacijama. Ta situacija će potrajati sljedećih deset dana, nakon čega se u školske klupe prvi vraćaju učenici u pokrajini Sjeverna Rajna - Vestfalija, koji su bili na praznicima tijekom
srpnja i koji su također punili naša ljetovališta, kaže direktor tog predstavništva Porečan Romeo
Draghicchio.

Navodi da će ovaj vikend prema Istri krenuti veliki broj gostiju iz južne Njemačke, poglavito iz
Baden-Wurttemberga, dok će od sljedećeg vikenda prevladavati Bavarci koji već niz godina preferiraju istarski kolovoz i prvu polovicu rujna.(B.BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


 


Podijeli: Facebook Twiter