Pravosudnom policajcu prijava za još dvije prijevare

(Ilustracija/Snimio Manuel ANGELINI)
(Ilustracija/Snimio Manuel ANGELINI)

Za ukupno sedam kaznenih djela prijevare zasad je osumnjičen 41-godišnji Miroslav Pezelj iz Pule, donedavni pravosudni policajac koji je radio na osiguranju zgrade pulskog suda.

U proteklih 15-ak dana, nakon što je PU istarska koja je tužiteljstvu poslala dopunu kaznene prijave vezano za prijevaru na štetu 22-godišnje slovenske državljanke, kojom je i razotkrivena slučaj, policiji su se javile još dvije osobe s područja Pule i Fažane, koje je, Pezelj prevario. Kako je objavila PU istarska, Puljanin je lažnim prikazivanjem činjenica te dvije osobe doveo u zabludu i od njih posudio novac koji im nikada nije vratio. Oštetio ih je za više tisuća kuna.

Kako smo već pisali, nezakonite radnje Miroslava Pezelja razotkrivene su nakon što je od 22-godišnjakinje Slovenke, supruge Adnena Budimovića, 25-godišnjaka iz Jesenica osumnjičenog za ubojstvo Porečana Aleksandra Vidnjevića, tražio 3.000 eura da bi Budimoviću isposlovao povoljniji status u pulskom zatvoru, puštanje da se brani sa slobode pa i mogućnost da bude osuđen na blagu zatvorsku kaznu.

Potom je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici objavilo da je Pezelj osumnjičen za još jednu prijevaru, PU istarska je sredinom rujna priopćila da je, pored slučaja "Budimović", 41-godišnji Pezelj u međuvremenu osumnjičen za još četiri kaznena djela.

S dva novootkrivena slučaja, tereti ga se da je zasad prevario sedam osoba. Budući se sumnja da je na isti ili sličan način oštetio još osoba, PU istarska poziva eventualne oštećenike da podnesu prijavu kako bi policijski službenici poduzeli mjere iz svoje nadležnosti. (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter