Pravosudni policajac Pezelj negira optužbe

Miroslav Pezelj (M. SARDELIN)
Miroslav Pezelj (M. SARDELIN)

Na bujskom Općinskom sudu počelo je suđenje pravosudnom policajcu Miroslavu Pezelju (42) iz Pule zbog ukupno 12 kaznenih djela prijevare, od čega dva djela u pokušaju, odnosno 108 tisuća kuna od travnja 2011. do rujna prošle godine. Na glavnu raspravu Pezelj je došao sa slobode u pratnji branitelja. Sutkinja Tanja Prenc Kanis je prvi dan prikazala snimke ispitivanja Pezelja na pulskom odvjetništvu.

- Ne osjećam se krivim ni za jedno od navedenih kaznenih djela jer se radi o notornim lažima, a svoju ću obranu iznijeti na kraju kaznenog postupka. Moja je supruga posudila novac za jamčevinu i već 14 mjeseci tih 100 tisuća kuna stoji na računu suda što nema smisla, a trebao bi biti vraćen osobama od kojih je posuđen, kazao je Pezelj sutkinji. Od suda je obrana zatražila ukidanje jamstva, no taj mu je zahtjev odbijen.

Prema optužnici, Pezelja se sumnjiči da je navodno 2012. od kraja kolovoza do početka rujna od slovenske državljanke Selme Budimović tražio 3.200 eura za koji će iznos pogodovati njezinom suprugu Adnenu Budimoviću koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje na ubojstvo. Budimović mu je na parkiralištu trgovačkog centra Merkator u Puli krajem kolovoza prošle godine predala 1.100 eura, a potom 4. rujna na terasi kafića u Mercatoru još 500 eura. No, ovoga puta je Pezelju postavljena zamka te je uhićen.

Pezelju se na teret stavlja još cijeli niz prijevara pa će od ukupno 19 svjedoka, sutkinja u veljači za kada je zakazan nastavak rasprave  ispitati njih 15 dok će troje sudaca pulskog Općinskog suda i jedna zapisničarka biti oslobođeni ispitivanja, već će samo biti pročitani zapisnici s njihovog ispitivanja. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter