Pravosudni policajac osumnjičen za još 4 prijevare

(Ilustracija Srećko PERŠIĆ)
(Ilustracija Srećko PERŠIĆ)

Pravosudni policajac, 41-godišnji Puljanin Miroslav Pezelj, koji dulje vrijeme radio na osiguranju zgrade pulskog Županijskog suda, zasad je osumnjičen za ukupno pet kaznenih djela prijevare, izvijestila je jučer PU istarska koja je tužiteljstvu poslala dopunu kaznene prijave vezano za prvootkivenu prijevaru na štetu 22-godišnje slovenske državljanke.

Preostali slučajevi otkriveni su jer su se nakon razotkrivanja slučaja sa Slovencem koji se dva mjeseca nalazi u pritvoru pulskog zatvora, policiji javile još četiri osobe iz Pule, koje je Pezelj "s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica", doveo u zabludu da za novčani iznos može utjecati na tijek pravosudnih postupaka koji su s oštećenima imali veze.

Naime, krajem prošlog tjedna otkriveno je da je Pezelj od 22-godišnjakinje Slovenke, supruge Adnena Budimovića, 25-godišnjaka iz Jesenica osumnjičenog za ubojstvo Porečana Aleksandra Vidnjevića, tražio 3.000 eura da bi Budimoviću isposlovao povoljniji status u pulskom zatvoru, mogućnost dobivanja niže zatvorske kazne, pa čak i puštanje da se brani sa slobode. Dogovoreni "honorar" za navodno sređivanje beneficija mladiću osumnjičenom za krvni delikt počinjen početkom srpnja ove godine na motosusretu u Santa marini u Vabrigi nije dobio u cijelosti, već samo dio.

Nakon što je Državno odvjetništvo na svojim stranicama krajem prošlog tjedna objavilo da je Pezelj osumnjičen za još jednu prijevaru, ne navodeći ni jedan detalj tog drugog slučaja, PU istarska obznanila je da je, pored slučaja "Budimović", 41-godišnji pravosudni policajac u međuvremenu osumnjičen za još četiri kaznena djela.

Slučaj već poprima razmjere skandala budući da istarska policija, potaknuta razotkrivanjem novih slučaja prijevara koje se pripisuju Miroslavu Pezelju, djelatniku Ministarstva pravosuđa, Uprave za organizaciju pravosuđa, Sektora osiguranja pravosudnih tijela, sumnja da oštećenih ima još te ih poziva da svoje slučajeve prijave policiji.

Ministarstvo pravosuđa već je pokrenulo postupak udaljenja Pezelja iz službe. (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter