Pravi muškarac poštuje žene!

Kampanja bijele vrpce - roza karanfili za žene (G. Č. Š.)
Kampanja bijele vrpce - roza karanfili za žene (G. Č. Š.)

Pravi muškarac poštuje žene!, napisali su na lecima - koje su dijelili u sklopu Kampanje bijele vrpce i Muškog "ne" nasilju nad ženama i djevojkama - učenici Srednje škole Buzet. Muškarcima su poklanjali bookmarkere s porukama, a ženama roza karanfile.

Obilježavajući 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, buzetsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organiziralo je okrugli stol na temu: "Da nasilja ne bude - preventivni programi u lokalnoj zajednici".

- Cilj kampanje je osvijestiti građane za probleme žena koje trpe fizičko, psihičko i ekonomsko zlostavljanje te upozoriti na nedovoljan broj sigurnih kuća u cijeloj zemlji, rekla je predsjednica povjerenstva Silvana Pavletić.

Na buzetskom području sve je više slučajeva nasilja u obitelji. Načelnik Policijske postaje Buzet Denis Merlić pohvalio je rad Prekršajnog suda u Buzetu te među ostalim rekao da su zaštitne mjere psihosocijalnog tretmana izrečene u 14 slučajeva.

Grad Buzet namjerava pokrenuti savjetovalište za djecu, mlade i obitelj, u sklopu kojega bi se između ostalog provodili i psihosocijalni tretmani, a za što je u prijedlogu proračuna za idući godinu predviđeno 85.000 kuna.

Pročelnica gradskog odjela za društvene djelatnosti Elena Grah Ciliga rekla je da se gradskog proračuna s 18.300 kuna sufinancira Sigurna kuća Istra.

U okviru savjetovališta osigurat će se "grupa podrške" koja bi osnažila osobe izložene nasilju da ga prijave nadležnim službama, zaključeno je na okruglom stolu. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter