Prave vrijednosti nikad ne blijede

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Susret na kojem je viden dosad najveci preokret na 22. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2010 – Suzuki Motortech", otvorio je osmi natjecateljski dan. Naime, "Baljani Debeljuh frigo" na poluvremenu su vodili 2:0 protiv "Histria sport juniora", a kad su pocetkom nastavka postigli i treci pogodak, cinilo se da je pitanje pobjednika riješeno. No, s time se nisu složili njihovi protivnici koji su s tri uzastopna pogotka uspjeli izboriti kaznene udarce, da bi potom s crte od sedam metara ostvarili prolazak u drugo kolo.

Kako se stecena prednost pretvara u rutinsku pobjedu pokazali su Baljanima vec u sljedecem susretu hakleri "Uljanik Orfeja". Predvodeni cetverostrukim strijelcem Davorom Galicem, koji je tako na celu najefikasnijih topnika 22. "Ulice" sustigao Gjumica (Škakavci mali Funtana), iskusni "uljanikovci" su vec u prvom dijelu "Galvanizaciji Lovric I" podarili "petardu" i potom stvari mirno priveli kraju.

Na parket pulskog Doma sportova "Mate Parlov" potom je istrcala jedna od ekipa koja bi mogla daleko dogurati na ovogodišnjem turniru, "AS Viškovic". U ogledu protiv "Buljan ceste Pomer CB Havana", "viškovicevci" su iznenadujuce došli u rezultatski zaostatak, no primljeni pogodak kao da ih je trgnuo i do kraja su svoju mrežu sacuvali netaknutom, a u protivnicku pospremili pola tuceta golova.

Potom je, u nešto više od sat vremena, "Galvanizacija Lovric" ostala i bez druge ekipe. Poput prve, i druga postava "lovricevaca" primila je sedam pogodaka, što u ovom slucaju nije bilo veliko iznenadenje, jer su za protivnika imali druge nositelje i osvajace "Ulice" 2007. godine, "Indio Signal sistem".

Uslijedio je potom sraz generacija u pravom smislu tih rijeci. Naime, legendama "Ulice", haklerima "Park avenije '69" suprotstavila se ekipa "Bigi", ciji clanovi nisu bili ni rodeni u vrijeme kad je "Avenija" cetiri puta osvajala ovaj turnir. No, ovo nije bilo samo nostalgicni dašak davno prošlog vremena, jer su hakleri "Avenije" zorno demonstrirali kako prave vrijednosti nikad ne blijede te im je pošlo za nogom cetiri puta pogoditi protivnicku mrežu, što je bilo dovoljno za prolazak u drugi krug. Majstorski je pritom bio njihov drugi pogodak, kojeg je direktno iz kornera postigao Vlado Orlic, covjek koji je igrao devet finala "Ulice" i pritom pet puta otvarao pobjednicki šampanjac.

"TNT Pizzeriju Matteo Malinska", osvajace 21. "Ulice", mecava u Rijeci sprijecila je da se u zakazano vrijeme pojave u Domu sportova. Svjesni "više sile", organizatori su im odlucili izaci u susret te ce "TNT" susret protiv ekipe "Neko iz mase" odigrati u subotu.

Rezultati 1. kola
: Visitors Pansion club – Castelnuovo 7:0, Histria sport juniori – Baljani Debeljuh frigo 5:4-7m (3:3), Galvanizacija Lovric I – Uljanik Orfej 2:7, AS Viškovic – Buljan ceste Pomer CB Havana 6:1, Galvanizacija Lovric II – Indio Signal sistem 1:7, Bigi – Park avenija '69 1:4, Tubus – MNK Terminal 2:0, Šijana Spartans – Stari sajam 4:0, Pizzeria Al ritrovo Višnjan – Flamengo 3:1.


Podijeli: Facebook Twiter