Pranjić: S Nikom priča pošla u pozitivnom smjeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danijel Pranjić vratio se na veliku scenu. U najboljem mogućem trenutku. I za njega i za Hrvatsku. Novi izbornik "kockastih" Niko Kovač pozvao ga je nakon ozljede Ivana Strinića i sto posto pogodio. Pranjić je besprijekorno odigrao dvije odlučujuće utakmice s Islandom, a Hrvatska se plasirala na Svjetsko prvenstvo, a Danijel osigurao mjesto u zrakoplovu za Brazil.

- Predivan je osjećaj opet biti dio hrvatske reprezentacije, pogotovo zato što se nisam nadao da ću opet zaigrati u "kockastom" dresu. Uostalom, to je bio svojevrstan rizik i za izbornika i za mene. Znao sam ja da mogu odgovoriti zahtjevima jer u klubu stalno igram, ali nije uvijek jednostavno vratiti se poslije dužeg izbivanja, kaže Pranjić, koji je prije dvoboja s Islanđanima posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao 15. kolovoza prošle godine u prijateljskom odmjeravanju snaga sa Švicarskom za izborničke premijere Igora Štimca s kojim nikad nije našao zajednički jezik. Zašto ga Štimac nije volio?

- Znao sam ja da će meni dani u reprezentaciji biti odbrojani čim je Štimac postao izbornik…Moje je mišljenje da mi on nikad nije oprostio što sam odlazeći iz Osijeka odabrao Dinamo, a ne Hajduk kad je on bio na Poljudu. Samo on i ja znamo zbog čega sam na kraju otišao u Dinamo, ali on mi to nikad nije zaboravio. Kad je pozvao Sammira, to je bio definitivni okidač. Nisam ja imao ništa protiv Sammira, ali meni je nepojmljivo bilo da netko dobije poziv u reprezentaciju, a ponaša se tako neprofesionalno.

- Mnogi su reprezentativci mislili jednako kao i vi, ali nitko nije reagirao?

- To me najviše i pogodilo. Nisam ja očekivao ne znam što, ali nitko me osim Olića u tim trenucima nije nazvao, dao mi podršku. Nitko od suigrača u reprezentaciji nije stao iza mene, a znam da su mnogi imali isti stav. No, dobro, ne želim se više vraćati na tu epizodu. Bilo, pa prošlo.

- Odličnim igrama protiv Islanda vjerojatno ste osigurali nastup u Brazilu?

- Polako... Svjestan sam ja da imam koju godinu, izbornik je taj koji će donijeti konačnu odluku. Međutim, ne vidim razloga zašto ne bih u lipnju iduće godine bio u dobroj formi kao sad.

- Kakav je dojam na vas ostavio novi izbornik?

- Njegov dolazak je cijelu priču okrenuo u pozitivnom smjeru, narod je prihvatio njegov pošten pristup. Mene Niko u tom smislu uopće nije iznenadio, on je bio takav i kao igrač. On je uvijek zračio pozitivnom energijom koja je postala zarazna, ljudi su to prepoznali i dali mu maksimalnu podršku. Kao trener je također ostavio sjajan dojam, do tančina je razradio igru Islanđana, do najmanje sitnice. Pripreme utakmica s Islandom odradio je zaista besprijekorno. Uostalom, to se vidjelo na terenu, pogotovo kad je u pitanju disciplina u fazi obrane. U tom segmentu smo ove dvije utakmice odigrali bez greške. (M. CVIJANOVIĆ/NL)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter