Pranjić će biti spreman za Kamerun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić, koji je prije osam dana ozlijedio gležanj na pripremnoj utakmici protiv Australije, izjavio je danas da se osjeća dobro i da će biti spreman za utakmicu protiv Kameruna.

- Dobro se osjećam, već sam odradio par treninga. Ne osjećam bol i ako tako ostane, bit ću spreman za Kamerun. Nadam se da više neće biti pehova. Mislio sam da bi Svjetsko prvenstvo moglo biti završeno za mene, ali imao sam dovoljno sreće da se oporavim, rekao je Pranjić na konferenciji za novinare u kampu hrvatske reprezentacije.

- Iako smo odigrali dobro protiv Brazila, što je cijeli svijet vidio, znali smo da ćemo svoju priliku tražiti u preostale dvije utakmice. Ako budemo igrali kao u Sao Paulu, imamo šanse za prolazak, a ključno je ne kiksati protiv Kameruna. Nadam se da ćemo se dobro odmoriti, pripremiti i pobijediti. I Meksiko i Kamerun igraju dobar nogomet, ali moramo misliti prvenstveno na sebe. Više će se pitati nas nego njih. Kamerun je tipična afrička reprezentacija, fizički moćna i jaka u duelu. Morat ćemo im spustiti loptu i držati je u posjedu. Na utakmicu će utjecati i vremenske prilike, koje će više odgovarati njima nego nama, ali treba biti spreman na to. U tih 90 minuta nam leži cijelo prvenstvo, ali i Kamerunu je to posljednja šansa, kazao je Pranjić. Uvjeren je da je Hrvatska bolja od Kameruna.

- Mislim da smo bolji od Kameruna na svakoj poziciji, no moramo biti na maksimalnoj razini od početka do kraja. Moramo odgovoriti na izbornikove zamisli na najbolji mogući način, zaključio je Pranjić.

Izbornik Niko Kovač dao je hrvatskim nogometašima slobodan dan po povratku u kamp, a od nedjelje slijede pripreme za dvoboj drugog kola s Kameruncima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter