Prandelli: Hrvatska je opasna i nepredvidljiva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijani su nakon uzbudenja sa Španjolskom umjesto slatkih snova snivali o uspjehu s Hrvatskom. U taboru "azzurra" medutim nisu nimalo bahati, naprotiv, vrlo oprezno gledaju na utakmicu s Hrvatskom u cetvrtak. Talijanski izbornik Cesare Prandelli naime itekako cijeni tim Slavena Bilica, isticuci da se nije lako postaviti nasuprot "kockastima", cija je jedna od odlika igre nepredvidljivost.

Poznato je naime da Talijani igraju dobro u obrani, to im je omiljena poza u igri, dok se teže snalaze kada oni moraju diktirati igru, napadati.

- To je opasnija momcad jer je nepredvidljiva - rekao je o iducem, vrlo važnom ispitu za oba sastava Cesare Prandelli. - Mijenja igru i od jednog do drugog poluvremena, a mi još nismo riješili naše probleme. Prve reakcije na naše iduce suparnike potvrduju ono što smo znali vec neko vrijeme, Hrvatska je prava momcad. Sada cemo je prostudirati, poznajemo je dobro, ali u posljednjoj utakmici je nešto promijenila. S Hrvatskom ce biti odlucujuca utakmica skupine - dodao je Prandelli.

Izbornik nije zaobišao niti hit temu u njegovom taboru, dilemu izmedu mladog napadaca Marija Balotellija i iskusnog Antonija Di Natalea, koji je u igru ušao s klupe i dao gol.

- Di Natale za Balotellija? Shvatiti cemo kako se suprotstaviti Hrvatskoj i poslije cemo odluciti. (I. DUVNJAK/NL)


Podijeli: Facebook Twiter