Prandelli: Hrvati su kompliciraniji od Španjolaca!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijani su zauzdali crvene furije, Španjolce su držali u šahu pametnom taktikom, poveli su, ali na kraju su se morali zadovoljiti bodom. Protiv svjetskih i europskih prvaka odigrali su kvalitetno, iznad ocekivanja i opet jašu valove optimizma. Ali Cesare Prandelli odbacuje teoriju da ce s Hrvatskom biti lakše nego što je to bilo sa Španjolcima...

- Protiv Hrvatske, za razliku od utakmice sa Španjolcima, moramo nastojati stvarati igru, napadati. Protiv Španjolaca je samo jedan model igre - pokidati njihove niti. Hrvatska je druga prica, mnogo složenija utakmica, s mnogo zamki. Citanje utakmice veoma je bitno, treba brzo reagirati - govori Prandelli i nudi sliku Hrvatske...

- Organizirana momcad koja stalno traži dubinu, tijekom susreta znaju promijeniti taktiku. Mogu zaigrati u rombu, pa s trojicom igraca u srednjem redu, fantazistom iza dvojice napadaca. Bilic ima u rukavu takticku raznovrsnost i igrace spremne na svaku prilagodbu. Tjelesno su spremni. Reprezentacija s visokim intenzitetom igre.

Talijanski novinari, neki su sa stabla špijunirali posljednji trening, tvrde da je jedina dilema Balotelli ili Di Natale.

- Analizirali smo sve. Odlucit cu u posljednjem trenutku. Nitko nema apsolutno nikakvu prednost, nisam banka i ne dajem kredite.

Govori se o promjeni jednog igraca, ali možda se promijeni i sustav igre.

- Probali smo dva sustava, De Rossi bi mogao biti dodatna vrijednost, zavisno o tome kako cemo interpretirati utakmicu. Necu vam govoriti o sustavu, jer mogu ga promijeniti nakon deset minuta...
Jasno, Prandelli igra skrivaca kada je u pitanju sastav, o tome ovisi i sustav. Najvjerojatnije ce biti onaj iz susreta sa Španjolcima 3-5-2. Psihološki je to druga utakmica. I remi bi bio znak za uzbunu...

- Korigirali smo neke stvari, radili smo na greškama, bitno je da igraci shvacaju, prihvacaju ono što radimo. Razgovarao sam sa svima, ako si fizicki spreman i glava ce biti cista. Nepotrebno je razgovarati svakih pet minuta, profesionalci su, znaju svoj posao. Neophodna je maksimalna koncentracija, utakmica je biti ravnopravna, moraju citati igru i ispravljati je u hodu.

Prandelli je dobro raspoložen, manje je tenzije nego prije utakmice sa Španjolskom.

- Ne bih rekao. Hrvati mi zadaju vecu glavobolju zbog nacina kako stoje na terenu. Nemaju naglašeni posjed lopte, naglasak je na visokom ritmu, intenzitetu igre.

Mario Balotelli je dobro radio na treningu...

- Bolje nego inace, to je dobar znak. Zamjene? Samo jedna dvojba. Naša momcad svaku utakmicu igra sa 14 igraca, uvijek cemo koristiti tri svježa igraca koji mogu odluciti utakmici. Zar nije Di Natale pogodio mrežu Španjolaca dvije minute nakon ulaska? Cestitke Di Nataleu. Dubina je kljuc svega, imamo je i s Balotellijem.

De Rossi, hvalio ga je jucer i Pirlo, ostaje na poziciji srednjeg (libera), u obrani tri, rasporeda 3-5-2, s Cassanom i Balotellijem (Prandelli mu trenira i glavu osim nogu...) u prvoj napadackoj liniji. Di Natale, najvjerojatnije ostaje - joker za drugo poluvrijeme. Prandelli je mnogo radio na analizi hrvatske igre, pojedinaca iz Biliceva sastava. Bit ce zanimljivo vidjeti kako je talijanska obrana na kraj s Mandžukicem i Jelavicem, ali na drugoj strani i naša zadnja linija imat ce posla s - "mjesecarima". S Cassanom i Balotellijem. Cesto se ne mogu dogovoriti sami sa sobom, ali zmije su u visokoj travi.
Daniele De Rossi, libero kao vezni igrac, enigma je ovog sastava. Prandelli možda ima u rukavu i rezervnu varijantu... (Orlando RIVETTI/Novi list)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter