Pralija i Barbaric ostaju u istražnom zatvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivšem sportskom direktoru i bivšem tajniku Radnickog nogometnog kluba Split Nenadu Praliji i Špiri Barbaricu, osumnjicenima za davanje mita i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, u petak je za još mjesec dana produljen istražni zatvor u kojem se nalaze od 5. sijecnja. Sudac istrage zagrebackog Županijskog suda Zdenko Posavec u Remetincu ih je odlucio zadržati zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Kada je Praliji i Barbaricu prvi put odreden istražni zatvor USKOK je predložio ispitivanje 60-ak bivših i sadašnjih igraca, trenera i nogometnih dužnosnika RNK Split.

Pralija je bivši nogometni reprezentativac koji je karijeru zapoceo u Hajduku nakon cega je nekoliko godina proveo u inozemstvu, a posljednji klub u kojem je igrao bio je Trogir. Prije cetiri godine na poziv vlasnika RNK Split, brace Žužul, postao je sportski direktor u tom klubu. Ostavku na tu funkciju dao je prije nekoliko mjeseci.

Osim Pralije i Barbarica, pod USKOK-ovom istragom za nezakonitosti u RNK Split je i bivša šefica racunovodstva tog kluba Snježana Blaževic koja se brani sa slobode.

Sumnjici ih se za namještanje utakmica i podmicivanje sudaca za tzv. pošteno sudenje, zahvaljujuci cemu je, kako se sumnja, RNK "Split" u kratko vrijeme prešao iz trece u prvu Hrvatsku nogometnu ligu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter