Praktikum: Nakon tehničkog pregleda, preseljenje

U praktikumu su dovršeni svi građevinski radovi
U praktikumu su dovršeni svi građevinski radovi

"Zgrada nekadašnjeg praktikuma na Vidikovcu je uređena i radovi su već neko vrijeme dovršeni. Sada čekamo tehnički pregled koji je zakazan za idući tjedan i, tek kada ga prođemo, možemo ishodovati uporabnu dozvolu", ukratko nam je rekla pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Smoljan, koja je dodala da je zadovoljna ovakvim tijekom i završetkom radova na zgradi, dok se procedura, u papirnatom obliku, nastavlja, a sam tijek i kraj ne ovisi više o Županiji.

- Dakle, čekamo tehnički pregled i vidjet ćemo hoće li biti potrebne određene preinake ili ne. U svakom slučaju, nakon uklanjanja nedostataka, bude li potrebno, čekamo uporabnu dozvolu. Po dobivanju te dozvole Industrijsko-obrtnička škola, koja se prva seli na Vidikovac, mora obavijestiti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta o preseljenju. Ministarstvo potom donosi odluku o samom preseljenju i tada bi mogli znati kada će se ono uistinu i realizirati, ustvrdila je pročelnica Smoljan.

Ministarstvo, naime, mora oformiti povjerenstvo koje pregledava ispunjava li nova zgrada školske normative. Nadzor završava izvješćem na temelju kojeg MZOS odobrava rješenjem rad škole u novim prostorima.

Kada se Industrijsko-obrtnička škola preselili u Praktikum, u njihove sadašnje prostore u žutoj školi trebala bi useliti Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova koja je već šest godina u podstanarstvu u Upravnoj zgradi Uljanika. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, G. ROJNIĆ; snimio Neven LAZAREVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter