Praizvedba Bužletinog djela

Mia Ćojbašić (D. MEMEDOVIĆ)
Mia Ćojbašić (D. MEMEDOVIĆ)

Mia Ćojbašić, istaknuta hrvatska glazbenica na klasičnoj harmonici, nastupila je u subotu navečer u crkvi sv. Franje u sastavu programa klasične glazbe Pulski umjetnici Puli, u organizaciji Hrvatske glazbene scene mladih i uz potporu Upravnog odjela za kulturu Grada Pule.

Asistentica na Muzičkoj akademiji u Puli, te profesorica harmonike u glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci i u glazbenoj školi u Delnicama, kao izvođačica ostvarila je zapažene nastupe i recitale, kao solistica te kao članica komornih sastava. Usavršavala se kod poznatih glazbenih pedagoga te sudjelovala je na brojnim međunarodnim glazbenim seminarima, a dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.

Koncert je započeo Bachovom "Fantazijom i fugom u g-molu, BWV 542", a nastavljen Olsenovom "Without a Title".

Bachovu zahtjevnu melodijsku liniju izvela je tehnički vrlo precizno, a posebno je inspirirana bila u skladbi P. I. Čajkovskog "Godišnja doba op. 37". Svaki stavak ove skladbe obilježen je posebnim melodijskim karakteristikama, od Lipnja-Barcarolle, Kolovoza-Žetve, i Listopada-Jesenje pjesme, gdje je posebno bila važna dinamika, kao i bogata melodijska linija.

Uslijedila je praizvedba djela Damira Bužlete "Supplico", što je itekako vrijedno spomena, kada se na festivalu koji promiče mlade, talentirane autore praizvedu djela pulskih autora, kao što je to glazbeni pedagog i dirigent Damir Bužleta.

Za kraj je ova izvođačica odabrala Wieniawskog i "Scherzo-Tarantellu" te potom "Interieur" F. Angelisa.

Publika je ovacijama nagradila njezin nastup i trud, a sljedeći koncert u ovom prostoru bit će onaj pijanista Alberta Frke iz Dubrovnika na programu 10. lipnja. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter