Prag domaćin finala Davis i Fed kupa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Finale Davis kupa 2012. između Češke i Španjolske igrat će se od 16. do 18. studenoga u Pragu na tvrdoj podlozi objavili su u utorak organizatori.

Finalni susret između Čeha i branitelja naslova Španjolaca održat će se u O2 Areni, najvećoj dvorani u Češkoj koja može primiti do 14.000 gledatelja, a u istoj dvorani će se 3. i 4. studenoga održati i finalni susret tenisačica u Fed Cupu u kojem braniteljice naslova Čehinje dočekuju ekipu Srbije.

"Prag postaje prvi grad koji će organizirati dva finala u zadnjih najmanje 60 godina", izjavio je direktor Ceske Sportovni Miroslav Cernosek.

"Oba finala će se igrati na tvrdoj površini Novacrylic Ultracushion", dodao je glasnogovornik Ceske Sportovni Karel Tejkal.

Češka će se pokušati "osvetiti" Španjolskoj za poraz od 0:5 iz 2009. u Barceloni i nakon 1980. po drugi put u povijesti osvojiti Davis kup.

Aktualnim pobjednicima Davis kupa Španjolcima, koji su prošle sezone u finalu savladali Argentinu, nastup u Pragu bit će četvrto finale u pet godina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter