Pracenje vremena u Medulinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Automatska meteorološka stanica postavljena je proteklog tjedna na objekt opcinskog poduzeca Buža na medulinskoj rivi. Uz pomoc uredaja, meteorološki podaci mjere se u samom centru naselja i dostupni su na internetskoj stranici Opcine Medulin i na popularnoj stranici Meteo-Infa.

Informacije se odnose na temperaturu zraka, smjer i brzinu vjetra, kolicinu oborina i tlak zraka. Prema tekucim podacima, Medulin danas i sutra ocekuje lijepo vrijeme s današnjom temperaturom od 23 i nedjeljnom od 17 stupnjeva i to sredinom dana. Nakon današnjeg suncanog dana sutra je moguce lagano naoblacenje. Podaci dobiveni preko stanice služit ce za prikupljanje statistickih podataka na mjesecnoj i godišnjoj razini.

Na stranici Opcine Medulin pod rubrikom meteorološki podaci - stanica Medulin, dostupna je osim prognoze i slika s kamere postavljene na istoj lokaciji te podaci o trenutnoj brzini ambijentalne gama doze zracenja mjerene na rtu Kamenjak. Brzina gama doze je mjera kolicine energije koja se predaje ljudskom tijelu putem gama zracenja. Meteorološka stanica je prijavljena i na svjetsku meteorološku mrežu wunderground.com i hrvatsku pljusak.com.


Podijeli: Facebook Twiter