Praćenje službene predizborne kampanje za lokalne izbore 2017. u Glasu Istre

Ilustracija (D. ŠKOMRLJ)
Ilustracija (D. ŠKOMRLJ)

S obzirom na činjenicu da će službena predizborna kampanja trajati svega dva tjedna te pretpostavku da će zbog neposrednog izbora župana, gradonačelnika i načelnika i ove godine tijekom tog razdoblja biti organizirana brojna predstavljanja kandidata i lista, Glas Istre je donio pravila praćenja predizbornih aktivnosti tijekom službene kampanje za predstojeće lokalne izbore, odnosno za razdoblje od subote 6. svibnja do petka 19. svibnja.

Općine: Konferencije za novinare, tribine, skupove i ostale javne istupe lista i kandidata koji se natječu za općinska vijeća i za načelnike Glas Istre neće pratiti. Umjesto toga, u posljednjem tjednu kampanje, nekoliko dana prije samih izbora, objavit ćemo poseban prilog na 32 stranice u kojem će biti predstavljeni svi kandidati za načelnike i sve liste.

Gradovi i Županija: Konferencije za novinare, tribine, skupove i ostale javne istupe lista koji se natječu za gradska vijeća i Županijsku skupštinu Glas Istre neće pratiti. Umjesto toga, u posljednjem tjednu kampanje, nekoliko dana prije samih izbora, objavit ćemo poseban prilog na 16 stranica u kojem će biti predstavljene sve liste koje se natječu za gradska vijeća i Županijsku skupštinu. Jednako tako, u prilogu će biti navedeni i svi kandidati za gradonačelnike. Svi kandidati za župane u spomenutom će prilogu biti predstavljeni kroz intervjue.

Praćenje javnih nastupa kandidata: Kad je riječ o izborima za gradonačelnike i župana, svaki će kandidat za gradonačelnika i župana imati pravo na po jedan izvještaj u Glasu Istre s jednog javnog predstavljanja.

Izborne stožere svih kandidata za gradonačelnike molimo da nam pozive za svoja javna predstavljanja za koje žele da ih Glas Istre izvještajno poprati, uvažavajući iznesena pravila, dostave što ranije, a najkasnije 48 sata prije održavanja javnog predstavljanja, na e-mail: [email protected] i [email protected] s naznakom u naslovu "Za izbore 2017.".

Uredništvo Glasa Istre


Podijeli: Facebook Twiter