PPIŽ: Golf igrališta za trećinu manje?

Novi plan predviđa golf vježbališta manjih dimenzija, do devet hektara i devet rupa (J. PREKALJ)
Novi plan predviđa golf vježbališta manjih dimenzija, do devet hektara i devet rupa (J. PREKALJ)

Sedam lokacija za golf igrališta u Istri brisat će se iz županijskog Prostornog plana ako se prihvati prijedlog izmjena koje su jučer predstavljene predstavnicima svih nadležnih institucija na prethodnoj raspravi u pazinskom Spomen domu.

Naime, umjesto dosad planiranih 23, ubuduće bi bilo 16 golf igrališta, a izbačene bi bile one za koje dosad nije pokrenuta pravna procedura, kazala je ravnateljica županijskog Zavoda za prostorno planiranje Ingrid Paljar.

Radi se o golf igralištima Stancija Špin kod Tara, Kloštar kod Svetog Lovreča, Kolone kod Bala, Loborika, Dubrova kod Labina, Jakomići kod Pićna i Kožljak kod Kršana. No, novi plan predviđa golf vježbališta manjih dimenzija, do devet hektara i devet rupa, čija bi se gradnja dozvolila u svakoj općini ili gradu, po jedno.

Budući da je izgrađeno tek 50 posto građevinskog područja, novim se planom takve zone uglavnom neće širiti, ali će bit moguće brisanje neperspektivnih građevinskih zona za perspektivnije lokacije, i to unutar pojedinih prostornih planova nižeg reda. Slična je situacija predviđena s turističkim smještajnim kapacitetima. U Istri ih se do 2020. planira maksimalno 307 tisuća ležajeva. (A. DAGOSTIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter