PPHE Hotel Group objavio ponudu za preuzimanje Arenaturista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Euro Sea Hotels N.V., društvo-kćer tvrtke PPHE Hotel Group Limited, objavilo je ponudu za preuzimanje Arenaturista, priopćeno je u utorak iz PPHE Hotel Groupa, a ponuda je objavljena i na Zagrebačkoj burzi.

Obveza za objavom ponude za preuzimanje nastala je nakon što je Euro Sea Hotels početkom ožujka objavio posredno stjecanje 74,15 posto dionica Arenaturista.

Predmet ponude je preostalih 564.237 dionica koje čine 25,85 posto temeljnog kapitala Arenaturista. Euro Sea Hotels nudi 325,73 kuna za svaku dionicu, što predstavlja prosječnu cijenu dionica Arenaturista ostvarenu na Zagrebačkoj burzi tijekom zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Ponuda će biti otvorena 28 dana, počevši od srijede, 30. ožujka.

"PPHE Hotel Group Limited namjerava omogućiti Arenaturistu samostalno upravljanje s postojećim izvršnim menadžmentom te nastavak suradnje sa zaposlenicima. Nakon okončanja ponude za preuzimanje, cilj PPHE Hotel Group Limited je da se Arenaturist razvije u vodeću hotelsku kompaniju u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi s poslovnim modelom koji uključuje vlasništvo i upravljanje nad vlastitim smještajnim kapacitetima te upravljanje hotelskim kapacitetima u vlasništvu drugih, pod franšizom brenda Park Plaza", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da PPHE namjerava Arenaturistu priključiti hotele i hotelske operacije u vlasništvu grupe u Hrvatskoj te one koje posjeduje u Njemačkoj i Mađarskoj. Arenaturistu će biti osigurana licencija za korištenje brenda Park Plaza u Hrvatskoj, Njemačkoj te drugim zemljama u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi što će omogućiti akvizicije i razvoj novih hotela te sklapanje novih ugovora o upravljanju hotelima u navedenim regijama koji nisu dio Grupe.

Najavljuje se i uvrštenje dionice Arenaturista na Službeno tržište Zagrebačke burze.

PPHE Hotel Group Limited od 2008. godine ima manjinski udio (20 posto) u društvu WH/DMREF Bora B.V., društvu koje posredno posjeduje 74,15 posto dionica Arenaturista. Prvog ožujka 2016. godine, PPHE Hotel Group objavio je kako je sklopio ugovor o kupnji kojim je preuzeo 80 posto vlasništva, koje do tada nije posjedovao, nad tim društvom, čime je posredno stekao 74,15 posto dionica Arenaturista.

Jedan od uvjeta Ugovora o kupnji je da dioničari Arenaturista na Glavnoj skupštini zakazanoj za 13. travnja, odobre izbor četiri nova člana Upravnog odbora koje predloži PPHE Group. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter