PP Fažane: Poslovni centar na mjestu igrališta

(N. L.)
(N. L.)

Na području nogometnog igrališta Oliva u centru Fažane, prema prijedlogu trećih izmjena općinskog Prostornog plana, predviđen je poslovni centar i javna garaža. To je jedna od najupečatljivijih promjena PP-a, o kojima su na sinoćnjoj javnoj raspravi u Fažani govorili voditelj tima izrađivača plana Tito Kosty te Renata Fakin iz zagrebačke tvrtke Jurcon projekt, dok je naručitelj Plana Općina Fažana.

Novi nogometni centar, uključujući i igralište, gradio bi se na novoj lokaciji površine dva hektara s lijeve strane prometnice Pula - Fažana, između područja koje obuhvaća parcela Vile San Lorenzo te kampa Bi Village. Nedaleko je planirana i gradnja trgovačkog centra, uz istu prometnicu neposredno pored granice parcele Vile San Lorenzo.

Također, prema Planu, za novi prometni terminal NP-a Brijuni namijenjen vozilima posjetitelja i gostiju Brijuna treba predvidjeti bar tisuću parkirnih mjesta, od tog broja 400 parkirnih mjesta za goste smještene na otočju Brijuni, 600 parkirnih mjesta za dnevne posjetitelje te dodatna mjesta za parkiranje 20 autobusa posjetitelja nacionalnog parka. Ti su prostori predviđeni na površini od oko pet hektara, uz prometnicu Pula - Fažana preko puta bivše Političke škole.

Javna rasprava o prijedlogu izmjena općinskog Prostornog plana traje do ponedjeljka, 15. srpnja. (P. LUKEŽ) 


Podijeli: Facebook Twiter